Ons Gebouw

De locatie

De eerste jaren is ons kindcentrum gehuisvest aan de Sint Barbaraweg 4. Dit gebouw is in de eerste helft van 2022 volledig verbouwd om te voldoen aan alle fysieke eisen die wij stellen aan onze omgeving. In de nabije toekomst zal er nieuwbouw gebouwd worden binnen de Binckhorst.

Passend bij ons concept zijn er grote ruimtes waarin we opvang en onderwijs verzorgen. De domeinen, zoals we de grote ruimtes noemen, zijn voorzien van alle eisen die we stellen aan een gezonde omgeving om in te werken, ontspannen en ontwikkelen. Elke verdieping is één domein, het meubilair is flexibel inzetbaar en biedt vele mogelijkheden om (samen) te werken en te ontspannen.

De begane grond

Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage, bedoelt voor de auto’s van het personeel en de fietsen van de kinderen. Bovenop deze garage staat domein 1, voor de kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Dit domein is gerealiseerd in nieuwe portocabines en bestaat uit twee groepen van 12 kinderen. Tussen deze portocabines en domein 2, dat is gehuisvest in het hoofdgebouw, is een speelplein voor onze jongste kinderen.

De begane grond is ingericht voor de jongere kinderen (4-6 jaar) waarbij er voldoende ruimte is voor spelen en ontdekken. De muren zijn voorzien van prikbord, zodat we het proces van ontdekken en onderzoeken zichtbaar kunnen maken. De materialen in dit domein dagen de kinderen uit om op onderzoek uit te gaan naar de mogelijkheden die ze worden geboden. In de eerste fase zullen in dit domein ook de kinderen in de leeftijd van 7-8 jaar verblijven gedurende hun dag op het kindcentrum. Het meubilair biedt voldoende afwisseling en flexibiliteit zodat het passend is voor alle kinderen.

2e verdieping

De eerste verdieping wordt voorlopig gebruikt als speelzaal voor de jongere kinderen uit de domeinen 1 en 2 en als ruimte voor workshops en vergaderingen. Op de tweede verdieping zitten de domeinen 4 en 5 geschikt voor kinderen van 9-13 jaar. Ook op deze verdieping worden de kinderen uitgedaagd om creatief om te gaan met het meubilair en de materialen in het domein. De resultaten van het ontdekken, onderzoeken en maken vanuit de units worden gepresenteerd op de prikborden aan de muren en staan in de ruimte.

Voor de oudere kinderen hebben we een plein aan de zijde van de Binckhorstlaan. Dit speelplein is voorzien van een kleurrijke muurschildering, die is gemaakt door SOGO show. De schildering daagt de kinderen uit om verschillende details van dichtbij te ontdekken, terwijl het van veraf een vrolijk billboard voor ons kindcentrum is. Voor deze schildering hebben we een plein voorzien van een asfalt- en een grasstrook met toestellen. Een uitdagend en prikkelend plein voor het kindcentrum en De Binckhorst als geheel.