Domeinen

Werken in domeinen

Er gebeurt van alles in het kindcentrum. Iedereen is druk in de weer, kinderen spelen of werken aan vragen die ze zelf of medewerkers gesteld hebben. Door het werken in de domeinen ontstaan meer mogelijkheden om elk kind, het juiste aanbod te geven. 

Een domein is zowel een fysieke ruimte als een concept. Het is een visie op leren die door de ruimtes in het kindcentrum ondersteund wordt. Door te werken in domeinen is er minder wachttijd en kan er op verschillende manieren en met wisselende samenstellingen van kinderen en medewerkers samengewerkt worden. Zo is er meer gelegenheid voor individuele aandacht en om te werken aan zaken die voor kinderen op dat moment betekenis hebben.

Eigen activiteiten kiezen naast verplichte onderdelen

Ontdek de magie van leren in onze domeinen bij KC de Binck. Laat je kinderen zelf ontdekken, onderzoeken en groeien in een dynamische leeromgeving waar eigen activiteiten naast verplichte onderdelen centraal staan. Met hoge verwachtingen, inzichtelijke eisen en verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces, bieden wij een unieke en boeiende leerervaring voor elk kind. Kom langs en ontdek hoe wij in het ritme van de dag inspelen op de behoeften van elk kind en wat er speelt in het domein.

Medewerkers van KC de Binck overleggen gedurende de dag om het ritme en de inhoud van het leren te bespreken, zodat we optimaal kunnen inspelen op de behoeften van de kinderen en wat er speelt in het domein.

Leeromgeving en leerruimtes

Binnen de dynamische leeromgeving zijn veel interacties mogelijk. De fysieke leerruimtes zijn zo ontworpen dat kinderen zelfstandig en in groepjes kunnen werken. In de domeinen zijn interessante boeken en materialen aanwezig waarmee kinderen kunnen ontdekken, onderzoeken en maken. Medewerkers dagen de kinderen uit bij de verschillende activiteiten.

Indeling domeinen
De domeinen in het kindcentrum zijn als volgt ingedeeld:
Domein 1: 0-4 jaar (kinderdagverblijf)
Domein 2: 4-6 jaar (groep 1/2)
Domein 3: 7-8 jaar (groep 3/4)
Domein 4: 9-10 jaar (groep 5/6)
Domein 5: 11-12 jaar (groep 7/8)